Bijvriendelijke bomen in Zoetermeer na statiegeldactie

mainImage
Bijvriendelijke bomen in Zoetermeer na statiegeldactie

De statiegeldactie van Lidl voor Nederland Zoemt heeft 38.806 euro opgeleverd. Lidl verhoogt dit bedrag naar 50.000 euro. Met dat geldbedrag worden dit najaar in tien gemeenten 500 bijvriendelijke bomen geplant. Zoetermeer is één van die gemeenten.

,,Dit is fantastisch. Hiermee kunnen we bijen direct helpen, wij zijn hier heel blij mee," aldus Dorien Ackerman namens Nederland Zoemt.

Tijdens de statiegeldactie konden klanten van Lidl hun statiegeld doneren aan Nederland Zoemt. De 500 bomen worden dit najaar geplant in Huizen, Zeewolde, Horst aan de Maas, Rucphen, Culemborg, Zeist, Assen, Schiedam, Boxmeer en Zoetermeer. Die gemeenten kregen eerder dit jaar van Nederland Zoemt het predicaat 'bijvriendelijk'. Ze voldoen aan de criteria voor bijvriendelijk beheer, door onder meer te zorgen voor jaarrond bloeiende planten en nestgelegenheid voor bijen.

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu en is mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De organisaties willen het voedselaanbod en de nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland structureel vergroten. De helft van alle 358 soorten is bedreigd.


Foto: Digitaal Dagblad