Bijzondere activiteit voor kinderen van IKC Meester Verwers

mainImage
Bijzondere activiteit voor kinderen van IKC Meester Verwers

De afgelopen weken hebben de kinderen van IKC Meester Verwers uit Seghwaert meegedaan aan het project Mondiaal Burgerschap en Global Goals 2030. Dit is een vanuit de Verenigde Naties opgestelde mondiale agenda met ontwikkelingsdoelen op het gebied van duurzaamheid.

De Zoetermeerse kinderen leerden onder meer over het leven in Nicaragua, het land van de stad Jinotega waarmee Zoetermeer een officiële stedenband heeft. Ook konden ze het leven in Nicaragua zelf ervaren/naspelen in het inleefatelier en er werd kennisgemaakt met de global goals. De leerlingen werkten samen met de Nicaraguaanse kunstenares Thelma Karina Tellez Lazo ook aan de creatie van een muurschildering. Deze muurschildering werd op vrijdag 19 oktober onthuld door wethouder Margreet van Driel.

Deze activiteiten zijn georganiseerd door en met behulp van Stichting Piëzo, de gemeente Zoetermeer en het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN). De activiteiten worden gefinancierd door de Europese Unie en richten zich op het onder de aandacht brengen van de 17 Global Goals 2030 bij burgers, organisaties en bedrijven.

Fotograaf: Henk Leentfaar.


Foto: Digitaal Dagblad