mainImage

Brasserie bij De Weidemolen heropent

22 november 2019, 14:02 uur
Algemeen

Teamwerk Zorg, DSW Rijswijk en Omstreken en de Gemiva-SVG Groep hebben er samen voor gezorgd dat binnenkort de horecavoorziening op de kinderboerderij De Weidemolen in Oosterheem heropent en er weer dagbesteding op het terrein komt. Deze locatie zal dan worden gerund door mensen met een (verstandelijke) beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen hier in de horeca of op de boerderij werken. De bedoeling is dat de brasserie eind november opent.

 

Overleg met diverse partijen heeft er toe geleid dat de gemeente Zoetermeer heeft besloten dat Teamwerk Zorg, DSW Rijswijk en Omstreken en de Gemiva-SVG Groep, met hun medewerkers de Brasserie van de Stadsboerderij De Weidemolen gaan runnen. De partijen zijn erg blij met deze stap.

"We verheugen ons op de samenwerking en het is voor zowel medewerkers als bezoekers een fantastische plek. Tijdens een bezoek aan De Weidemolen kun je straks gaan genieten van een kop koffie met een stuk taart of een broodje. De locatie is modern en ruim opgezet en heeft een heerlijk terras waar je ‘s zomers lekker buiten kunt zitten."

Meerdere medewerkers hebben zich al aangemeld voor de dagbesteding op De Weidemolen. Het bijzondere van De Weidemolen is dat de kandidaten zowel in de horeca als op de boerderij kunnen werken. Er is altijd gediplomeerde begeleiding aanwezig om de medewerkers de begeleiding en de aandacht te bieden die ze nodig hebben.

Dagbesteding en leer werkplekken op de Weidemolen
Teamwerk Zorg biedt dagbesteding op maat aan in de regio. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland in ruim zestig gemeenten zo’n 5000 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. Dagbesteding is onderdeel van het zorgaanbod van de Gemiva-SVG Groep. Om hiervoor in aanmerking te komen is er een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz)/persoonsgebonden budget (pgb).

De derde partner, DSW Rijswijk en Omstreken, is een sociaal werkbedrijf. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen naar vermogen mee te kunnen laten doen op de arbeidsmarkt. Medewerkers van DSW met een beschut werk indicatie zouden hier in de toekomst ook terecht kunnen. Aanmeldingen om te werken op deze locatie zijn via de gemeente nog mogelijk.


Foto: Sophie de Haan