'Breng gemeentelijke organisatie van Zoetermeer op orde'

mainImage
'Breng gemeentelijke organisatie van Zoetermeer op orde'

De fractie van Zó! Zoetermeer komt vanavond tijdens het eerste deel van het begrotingsdebat niet met allerlei moties voor nieuw beleid. De partij zal daarentegen pleiten voor het op orde brengen van de gemeentelijke organisatie.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer (foto): ,,Wij willen dat het college grip krijgt op wat er gebeurt, zorgt dat de gemeente weer financieel gezond wordt en dat de raad veel beter wordt geïnformeerd."

Van der Meer doelt op onder meer het grote financiële tekort op de post jeugdhulp en de problemen bij de Wmo en met de ICT. ,,Ondertussen hebben we zelf geconstateerd dat het met de Wmo helemaal niet goed gaat en dat mensen die zorg nodig hebben minimaal drie maanden wachten voor hun hulpvraag behandeld wordt. Het college heeft de begroting niet rond en gaat nu zoeken naar oplossingen waarbij ook de mogelijkheid om de lasten van de bewoners te verhogen niet wordt uitgesloten. Wij vinden dit niet het moment om met allerlei nieuwe voorstellen om geld uit te geven aan te komen. Eerst moet alles weer functioneren zoals het hoort en moeten de financiën op orde zijn."


Foto: Digitaal Dagblad