Burgemeester Aptroot legt bedreigers Nawijn gebiedsverbod op

mainImage
Burgemeester Aptroot legt bedreigers Nawijn gebiedsverbod op

Burgemeester Charlie Aptroot heeft meerdere jongens een gebiedsverbod van drie maanden opgelegd omdat zij raadslid en LHN-fractievoorzitter Hilbrand Nawijn tijdens een interview met omroep WNL in Palenstein intimideerden (bekijk beelden).

,,Net als u ben ik zeer geschrokken van het incident. Op locatie zijn een Democratisch gekozen raadslid en journalist in het openbaar geïntimideerd. Ik vind het gedrag van de betrokken jongens laakbaar, volstrekt ontoelaatbaar en ik verwerp dit gedrag met klem. Met name dat als gevolg van hun intimiderende gedrag het Democratisch gekozen raadslid werd belemmerd in zijn contact met de media, reken ik hen zwaar aan," zegt Aptroot in een verklaring aan de gemeenteraad van Zoetermeer.

De burgemeester laat verder weten dat door 'een aanpak van de overlastveroorzakers en het nemen van preventieve maatregelen' het sinds november 2017 weer relatief gezien rustig is in Palenstein, waar zich in het verleden al eens problemen voordeden. ,,Een rondgang door politie langs ondernemers bevestigt dit beeld: een meerderheid van hen ervaart geen overlast van jongeren."

Door het recente overlijden van een 18-jarige Zoetermeerder, die regelmatig op de locatie in Palenstein was te vinden, zijn de emoties bij zijn vrienden opgelaaid. Aptroot: ,,Ondanks dat de voor de overleden Zoetermeerder georganiseerde stille tocht waardig en zonder enig incident is verlopen, is er sinds diens dood sprake van onrust. Met als absoluut dieptepunt het incident van donderdag."

Maatregelen konden volgens Aptroot niet uitblijven. ,,Ondanks dat het incident niet uit de hand is gelopen en de emoties van de betrokken jongens vanwege het overlijden van hun vriend op zichzelf genomen begrijpelijk zijn."


Foto: Digitaal Dagblad