Burgemeester Charlie Aptroot stopt in maart 2020

26 November 2019, 09:23 uur
Algemeen
mainImage
Burgemeester Charlie Aptroot.

Burgemeester Charlie Aptroot (69 jaar) legt eind maart 2020 het burgemeesterschap van de stad Zoetermeer neer. Dit besluit maakte hij gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend. Aptroot neemt na 7,5 jaar afscheid van het burgemeesterschap van Zoetermeer omdat hij vanwege het bereiken van de zeventigjarige leeftijdsgrens, in september volgend jaar, dient te stoppen.

 

Aptroot is voormalig Tweede Kamerlid van de VVD en hij startte in 2012 in Zoetermeer, als opvolger van Jan Waaijer. Aptroot was tijdens zijn ambtstermijn in Zoetermeer ook nog een jaar waarnemend burgemeester van Wassenaar, van januari 2017 tot januari 2018.

Burgemeester Aptroot: "Het burgemeesterschap van Zoetermeer is een prachtige, maar ook uitdagende baan. Ik heb de afgelopen jaren veel genoegen beleefd aan de contacten in deze mooie stad. Aan alle gesprekken met inwoners, de vele vrijwilligers, de bezoeken aan bruidsparen, 100-jarigen en aan ondernemers die zich inzetten voor de stad. Zoetermeer is een krachtige stad met veel initiatieven van inwoners. De komende jaren bouwt de stad door en groeit naar 150.000 inwoners. Ik ben trots op onze aanpak op het gebied van veiligheid. De afgelopen jaren hebben we stevig moeten inzetten op de aanpak van foute horeca in onze stad."

Nieuwe burgemeester
De voorbereiding voor het aanstellen van een nieuwe Zoetermeerse burgemeester is in volle gang. Er is een 'vertrouwenscommissie aanbeveling benoeming burgemeester Zoetermeer' benoemd. De commissie bestaat uit twaalf gemeenteraadsleden, de gemeentesecretaris en wethouder Jan Iedema in de rol van adviseur van de vertrouwenscommissie.