mainImage

Burgemeester geeft gastles op ONC Clauslaan

6 november 2019, 14:49 uur
Algemeen

In het kader van de landelijke Week van Respect geeft burgemeester Charlie Aptroot aanstaande vrijdag 8 november een gastles op het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. In het gastcollege gaat de burgemeester met brugklassers van de Unicoz-school de dialoog aan over respectvol samenleven. Ook de volgende weken staan voor de leerlingen van het ONC in het teken van ‘respect’.

De Week van Respect is gekoppeld aan de projectweek van de school (van 25 tot en met 28 november) waarin leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa. Er wordt aandacht besteed aan respectvol taalgebruik, want ‘kanker verziekt je taal’, en aan je respectvol en belangeloos inzetten voor een ander. De gastles van Aptroot dient leerlingen te helpen om na te denken over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en waarin iedereen zich thuis voelt.

De leerlingen maken deze weken posters en andere werkstukken over het onderwerp. Ze kijken films en krijgen gastlessen, onder andere van een veteraan, een politieagent en iemand die zelf kanker heeft gehad. De lessen gaan in de projectweek allemaal over ‘respect’. Bij Mens & Maatschappij bijvoorbeeld over respect voor het milieu. En door middel van allerlei acties, zoals een sponsorloop, halen de leerlingen geld op voor KiKa.

Op donderdag 28 november maakt de school het eindbedrag bekend. De Week van Respect wordt georganiseerd door de Respect Education Foundation (REF). REF is opgericht om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante en inclusieve maatschappij. Meer informatie over de Week van Respect is te vinden op www.weekvanrespect.nl.