Burgemeester Zoetermeer reikt morgen lintjes uit

1 July 2020, 11:16 uur
Algemeen , Politiek
mainImage

De Zoetermeerse inwoners die op 24 april tijdens de lintjesregen werden verrast met een Koninklijke onderscheiding, kunnen deze alsnog in ontvangst nemen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kon de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen niet eerder plaatsvinden, maar waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker zet de 'koninklijke’ inwoners morgen tijdens een bijeenkomst in het Stadstheater in het zonnetje.

Telefonisch
Voor het eerst in de geschiedenis vond op 24 april, de laatste werkdag voor Koningsdag, de jaarlijkse lintjesregen per telefoon plaats. Burgemeester Lokker verraste op deze dag vijftien Zoetermeerse inwoners met de boodschap dat zij een Koninklijke onderscheiding krijgen. Eén inwoner ontving de felicitaties telefonisch van de minister van Defensie.

Een Koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt aan inwoners voor hun, vaak belangeloze, inzet voor de medemens en de maatschappij. Dit jaar werden tijdens de lintjesregen zestien Zoetermeerse inwoners tot Lid, Ridder of Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: Mevrouw M.M. van Bruggen-Werkman, De heer E. van Dijk, De heer R. Fatingan, Mevrouw M.J. Fortuijn-Neele, De heer H.C. van der Goes, Mevrouw C. Laheij, De heer J.H.W.G. Leveau, De heer R. Meurs, Mevrouw P.M. Poot - van den Bos, Mevrouw H. Veersma en De heer G.C.G.M. Wennen.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: De heer J.E. Graniewski, De heer W.C.M. Kokx, De heer J.E. Korsel en De heer H.P.A. Nawijn. Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd: De heer W.C. Borawitz.

Livestream
De uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen is donderdag 2 juli vanaf 13.15 uur live te volgen via de website van de gemeente Zoetermeer.