Busexcursie langs bijzondere architectuur in Zoetermeer

mainImage
Busexcursie langs bijzondere architectuur in Zoetermeer

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert voor zaterdag 3 november een busexcursie langs de bijzondere architectuur in Zoetermeer. De tocht voert door verschillende wijken en geeft de deelnemers een beeld van de ontstaansgeschiedenis van de stad.

De bustocht wordt onderbroken door een paar korte wandelingen langs onder meer de bekende koepeltjeswoningen in Meerzicht. Ook de woondekken in Meerzicht en Buytenwegh en het stadscentrum komen aan bod, alsmede de historische kern van Zoetermeer met de Dorpsstraat.

De excursie staat onder leiding van Ad ten Ham (landschapsarchitect, voormalig strategisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling Zoetermeer) en Albert van Eerden (Meijer en van Eerden Architectenbureau). Zij geven uitleg over de gebouwen en de manier waarop Zoetermeer tot stand kwam.

De excursie is van 10:30 tot 13:00 uur (verzamelen 10:15 uur) met als vertrekpunt de Engelandlaan 502 in Zoetermeer (naast het Stadhuis-Forum). De kosten bedragen 5 euro per persoon. Er geldt een maximum van 45 deelnemers.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en dat kan via deze pagina.


Foto: Digitaal Dagblad