CDA: 'Annuleren hardcorefeest in Zoetermeer terecht'

mainImage
CDA: 'Annuleren hardcorefeest in Zoetermeer terecht'

Het college wees onlangs een vergunning af voor het hardcorefeest BKJN 15 Years in het SilverDome van 22 september en dat leidde tot schriftelijke vragen van Zoetermeer Vooruit. De politieke partij verbaasde zich over het annuleren van het evenement. CDA Zoetermeer steunt het besluit van het stadsbestuur juist.

Het college nam het besluit omdat het, naar aanleiding van eerdere incidenten bij hetzelfde soort feesten, vreesde voor problemen op drank- en drugsgebied en de daaraan gekoppelde extra inzet van hulpdiensten. Daardoor zou de veiligheid van de andere Zoetermeerders in de stad op het spel komen staan.

,,Dit levert risico’s op die we niet willen," vindt CDA-raadslid David Weekenstroo. ,,Terecht dus, dat dit feest niet in Zoetermeer mag worden gehouden. We houden allemaal wel van een feest, maar wie een mooie avond heeft met vrienden, zit niet te wachten op bezoekers die te veel drank of drugs gebruiken."

Weekenstroo vervolgt: ,,Het CDA wil feesten waar iedereen veilig naar toe kan. En dat is hier duidelijk niet het geval. Als én de burgemeester én alle veiligheid- en hulpverleningsdiensten, constateren dat dit feest een te groot risico vormt voor de inwoners van Zoetermeer, dan hoort zo’n feest niet in onze stad. Let wel; CDA is niet tegen feesten. Als de organisatie van tevoren kan aantonen dat het feest geen forse inzet zal vragen van onze hulpverleners dan is het natuurlijk welkom."

Fotobron: ANP.


Foto: Digitaal Dagblad