CDA: studerende jongeren bij verenigingen tegemoetkomen

mainImage
CDA: studerende jongeren bij verenigingen tegemoetkomen

Zoetermeerse jongeren die gaan studeren in een andere stad, moeten in het weekend lid kunnen blijven van hun vertrouwde Zoetermeerse vereniging. De CDA-fractie in de Zoetermeerse gemeenteraad roept het college op te onderzoeken hoe deze jongeren het best tegemoet kunnen worden gekomen. Bijvoorbeeld door het aanpassen van de contributie. De partij dient vanavond bij het eerste deel van het voorjaarsdebat een motie in.

,,Wij zien verenigingen als het cement van de samenleving," vertelt CDA-fractievoorzitter Véronique Frinking (foto). ,,Inwoners die elkaar normaal gesproken niet zouden ontmoeten omdat ze bijvoorbeeld in een andere wijk wonen, vinden elkaar door de gedeelde interesse bij een vereniging. Ze ontmoeten elkaar, ze leren elkaar kennen en waarderen. En dat vindt het CDA zeer waardevol. Dit voorstel is een steun in de rug voor alle clubs."

Veel jongeren nemen echter afscheid van hun vereniging op het moment dat ze gaan studeren. ,,Wij horen van verenigingen dat veel leden vertrekken als ze achttien worden," vervolgt Frinking. ,,Als je studeert in een andere stad, kun je vaak alleen in het weekend naar je vereniging. En dat terwijl je wel de volledige contributie moet betalen. Jongeren vinden dat zonde van het geld en haken af."


Foto: Digitaal Dagblad