CDA Zoetermeer heeft nieuwe fractievoorzitter

mainImage
CDA Zoetermeer heeft nieuwe fractievoorzitter

Véronique Frinking is unaniem benoemd tot de nieuwe fractievoorzitter van CDA Zoetermeer. Ze is de opvolgster van Ingeborg ter Laak die afgelopen dinsdag werd geïnstalleerd als wethouder in de nieuwe coalitie.

,,Ik ben heel trots op het vertrouwen van de CDA-fractie," aldus Frinking. ,,Ik ga me de komende jaren als fractievoorzitter dan ook volledig inzetten voor de inwoners van Zoetermeer, prioriteit geven aan de belangen van gewone mensen. Wij als CDA-fractie moeten de inwoners van Zoetermeer serieus nemen in hun zorgen."

Frinking is 56 jaar en woont sinds 1990 in Zoetermeer. Ze werkt als programmamanager en leidinggevende bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is al meer dan 25 jaar lid van het CDA. In 2012 sloot ze zich aan bij de fractie van die partij in Zoetermeer.

De afgelopen vier jaar was Frinking commissielid en in maart dit jaar trad ze als raadslid toe, nadat ze als kandidaat-raadslid werd verkozen bij de gemeenteraadsverkiezingen. CDA Zoetermeer behaalde vier zetels en ook lijsttrekker Ter Laak, David Weekenstroo en Klaasjan de Jong bemachtigden een plekje. Door het wethouderschap van Ter Laak, werd afgelopen dinsdag Esmee van Oudheusden doorgeschoven en ingezworen als raadslid.


Foto: Digitaal Dagblad