CDA Zoetermeer verbolgen over incident Hoevenbos

mainImage
CDA Zoetermeer verbolgen over incident Hoevenbos

CDA Zoetermeer is verbolgen over het incident dat afgelopen woensdag in Meerzicht plaatsvond in een flatwoning aan de Hoevenbos. Door een lek in het waterreservoir van een wietplantage liep een onderliggend appartement flinke (water)schade op. Raadslid David Weekenstroo wil dat het college, waar ook een wethouder namens het CDA in zit, de regels met betrekking tot (drugs)criminaliteit aanscherpt.

,,In Zoetermeer moeten we korte metten maken met ondermijning en criminaliteit. Het is onacceptabel dat de levens van buren en andere omwonenden op het spel worden gezet. Het telen van wiet vraagt immers om veel stroom. De meest brandgevaarlijke constructies worden bedacht om illegaal af te tappen," aldus Weekenstroo.

,,Nu was de politie er gelukkig bij voordat het mis ging, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. Wij vinden dat agenten er van op aan moeten kunnen dat hun werk zoden aan de dijk zet. Nu opruimen en over drie maanden weer van voor af aan beginnen is geen oplossing. Wat het CDA betreft worden criminelen die het leven van hun buren willens en wetens op het spel zetten, per direct uit de woning gezet. De veiligheid van buren en omwonenden moet prioriteit krijgen. Wij roepen het college dan ook op om de huidige regels strenger bij te stellen."

Fotobron: AS Media.


| Foto: Digitaal Dagblad.