Zoetermeers Dagblad | Chapeaubeeld voor Zoetermeerder Harrie Kruif
mainImage

Chapeaubeeld voor Zoetermeerder Harrie Kruif

20 december 2019, 08:56 uur
Algemeen

Zoetermeerder Harrie Kruif werd afgelopen woensdag in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s verrast door wijkwethouder Ingeborg Ter Laak met een Chapeaubeeld. De heer Kruif ontvangt dit beeld omdat hij zich al ruim dertien jaar inzet als vrijwilliger voor Stichting Mensen in de Minima. Hij is een bevlogen vrijwilliger, actief in het bestuur en achter de schermen en erg geliefd onder de bezoekers van de stichting. 'Met zijn doorzettingsvermogen en tomeloze inzet maakt hij echt een verschil', aldus de gemeente.

 

Vraagbaak
Inwoners van Zoetermeer met een minimuminkomen kunnen bij Stichting Mensen in de Minima terecht met hun vragen op het gebied van werk, zorg, inkomen en wetgeving. Vrijwilligers van de stichting helpen mensen bijvoorbeeld bij het invullen van aanvragen, het opstellen van brieven, mails en bezwaarschriften.

Met het uitreiken van het Chapeaubeeld spreekt de gemeente haar waardering uit voor betrokken buurtbewoners die zich op een positieve manier inzetten voor hun wijk. "Vrijwilligers zijn goud waard", vindt wethouder Ter Laak. "Zonder vrijwilligers kan een stichting als Mensen in de Minima niet bestaan. Harrie Kruif helpt al dertien jaar mensen op weg en zoekt altijd naar passende oplossingen, hoe ingewikkeld sommige situaties ook zijn. Het Chapeaubeeld heeft hij dik verdiend!"