Charity Gala Dinner levert 55.500 euro op

mainImage
Charity Gala Dinner levert 55.500 euro op

Het Zoetermeerse Charity Gala Dinner dat gisteravond bij Hofstede Meerzigt plaatsvond, heeft 55.500 euro opgeleverd. Ruud Steggerda (directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer) en Bert de Boer (Activin Wine Group) reikten de cheque samen met burgemeester Charlie Aptroot uit aan Peter Hop, directeur van Tuingezel, en aan Hilbrand Nawijn, voorzitter van de Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis.

Er schoven ruim honderd gasten aan in Hofstede Meerzigt, waaronder veel Zoetermeerse en regionale ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijk betrokken bedrijven en organisaties én het nieuwe college. ier chef-koks van verschillende restaurants, alle deelnemer aan het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer, bedachten elk een zomers gerecht voor het viergangendiner. Harry Visbeen (ROC Mondriaan), Shahab Ajallouian (Restaurant Bo&Ro), Alain Adriaanse (Hofstede Meerzigt) en Jeroen van der Geest (De Heeren van Soetermeer) ontfermden zich over de bereiding van de culinaire hoogstandjes, die door leerlingen van ROC Mondriaan werden uitgeserveerd.

De opbrengst werd met name gerealiseerd dankzij veilingmeester en tv-persoonlijkheid Bert van Leeuwen uit Zoetermeer. Hij spoorde de gasten aan tot hoge biedingen op items die waren aangeboden door het bedrijfsleven uit de regio. Tuingezel beschikt sinds kort over een ruimte bij Het Buitenbeest waar ouderen met dementie worden opgevangen in de groene ruimte van de stadsboerderij. Om deze ruimte geschikt te maken voor deze kwetsbare doelgroep moet nog het nodige werk worden verzet, zoals het plaatsen van een keuken en het aanleggen van een terras met geschikt zit- en beweegmeubilair.

De Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis gaan aan de slag met de ontvangstruimten op de vierde etage van het ziekenhuis en met de behandelkamers op de afdeling Acute Zorg. Beide stichtingen kunnen het geld dus goed gebruiken en Peter Hop en Hilbrand Nawijn dankten na afloop uitbundig Van Leeuwen en presentatrice Nicolette Krul (Omroep West) voor hun inspanningen.

Het gala werd muzikaal omlijst door The French Connection Dixieland Band en door Meike van de Veer met jazzband. Er werd afgesloten met een swingend optreden van Big, Black & Beautiful. ,,Zoetermeer heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. Het is een stad om oprecht trots op te zijn," blikt Steggerda tevreden terug.

Foto (v.l.n.r.): Ruud Steggerda, Charlie Aptroot, Peter Hop, Hilbrand Nawijn, Bert de Boer en Bert van Leeuwen.

Fotograaf: Wim IJzendoorn.


Foto: Digitaal Dagblad