Chip Jones opent basketbalproject op ONC Clauslaan

mainImage
Chip Jones opent basketbalproject op ONC Clauslaan

Op maandag 24 september opent ex-profbasketballer Chip Jones op ONC Clauslaan het project Alleen jij bepaalt wie je bent – basketbal. Na de opening zijn er voor alle eersteklassers van de Zoetermeerse middelbare school basketbalclinics, gegeven door Jones zelf en Noor de Frel en Ijen van Hek, hoofdtrainers bij Basketbalvereniging Zoebas.

Voor de vierde keer op rij doet het ONC mee aan dit sportieve project. Doel is het ontwikkelen van sociale vaardigheden bij jongeren door middel van sport.

Als leerlingen willen deelnemen aan Alleen jij bepaalt, worden zij gratis lid van de vereniging. Ze krijgen kleding, schoenen en een bal en doen, naast de trainingen, mee met verschillende toernooien door heel het land. Het ONC heeft in de voorgaande jaren al heel wat bekers met dit project in de wacht gesleept.

Alleen jij bepaalt wil door middel van sporten jongeren niet alleen fysiek sterker maken, maar ook mentaal. Rolmodellen maken de jongeren enthousiast voor de sport en stimuleren ze om lid te worden van een sportvereniging. Alleen jij bepaalt is een project van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het biedt jongeren van 12 tot 18 jaar een gestructureerde vrijetijdsbesteding en verlengt zo de veilige onderwijsomgeving naar de sportvereniging. Dit jaar doet het ONC ook nog mee met het voetbalproject van Alleen jij bepaalt.

Foto: Chip Jones (midden in wit tenue) in 2011 in de eredivisie.

Fotograaf: Orange Pictures / Pim Waslander.


| Foto: Digitaal Dagblad.