Circus Maximum van start in Zoetermeer

28 February 2020, 09:03 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad
Op 27 februari 2020 tijdens de première in Zoetermeer.

Op het terrein naast het SilverDome was gisteravond de openingsavond van Circus Maximum in Zoetermeer. De grote circustent was tijdens de première met circa duizend bezoekers, vooral veel kinderen, tot de nok toe gevuld en ook zoetermeersdagblad.nl was aanwezig.

In een show van twee uur, met halverwege een pauze, passeerden vele acts de revue. De openingsact begon een paar minuten na 19.00 uur en deze bestond uit een optreden van de Mexicaanse draadloper Oswaldo Ramos op het strakke koord. Daarna kon het publiek onder meer genieten van een jongleur, een hondenshow, een drietal Afrikaanse (limbo)dansers (de Keniaanse Black Ninja Acrobats), een zeer lenige balletdanseres en de gekke fratsen van clown Davy, die tumult veroorzaakte door op de tribune plaats te nemen zonder kaartje. Spreekstalmeester Kevin weefde alles aan elkaar.  

Valpartij 
De Pas de Deux, bestaande uit artistiek ballet op de rug van twee ronddravende hengsten, ging niet helemaal goed. Na een paar ronden kwam één van de twee paarden ten val en werd besloten de act af te blazen. 

Laserman & rad des doods
Opvallend verder waren de niet circusachtige lasershow van een man die tovert met laser en het rad des doods waarbij Colombiaanse artiesten halsbrekende toeren uithalen. Het publiek hield hierbij met regelmaat zijn adem in.

Het circus treedt nog tot en met 8 maart op in Zoetermeer.