mainImage

CKC staat stil bij val van Berlijnse muur

29 oktober 2019, 10:21 uur
Algemeen

Berlijn, 9 november 1989: de Berlijnse Muur valt. Dit jaar is het 30 jaar geleden en op initiatief van het Ebony Ensemble organiseren diverse Zoetermeerse culturele partijen een festival rondom dit thema. CKC & partners draagt hieraan bij met een lezing over de architectuur van Oost- en West-Berlijn en een uitvoering van Pink Floyds iconische album The Wall.

Beleef de architectuur van Berlijn tijdens de lezing van Oene Dijk. Op zijn kenmerkende meeslepende vertelwijze troont hij de bezoeker mee naar het Berlijn van 1989. Een stad vol littekens, maar ook een stad van veerkracht en experiment; de Internationale Bau Austellingen brachten bijvoorbeeld werken van de grote modernisten als Le Corbusier en Oscar Niemeyer.

The Wall
Acht maanden na de val van de muur in 1989 verzorgde Roger Waters in Berlijn samen met vele andere bekende artiesten een uitvoering van 'The Wall'. Dertig jaar later is het de beurt aan Bad Beat, partner en een van de huisbands van CKC & partners, om The Wall ten uitvoer te brengen. Een iconisch album, dat volgens velen een van de beste rockalbums aller tijden is. "We doen eer aan de muziek, maar geven er ook onze eigen Bad Beat-draai aan", vertelt drummer Rick Laman.

De lezing over de Oost- en West-Berlijnse architectuur is op donderdag 7 november van 15.00 tot 17.30 uur in het Auditorium van CKC & partners, Leidsewallen 80, Zoetermeer. De lezing kost € 18,50 en is inclusief koffie en thee.

Het concert ‘The Wall’ is op vrijdag 8 november vanaf 19.30 uur in de Theaterzaal van CKC & partners en kost € 3,50.