CNV-chauffeurs staken door

mainImage
CNV-chauffeurs staken door

Buschauffeurs van het CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond) gaan door met hun stakingen in het streekvervoer. Vanaf maandag rijden de vakbondsleden tijdens de ochtend- en avondspits, maar buiten die tijden leggen ze het werk neer. Actieleider Jeroen Warnaar zegt dat er nog te weinig ,,beweging is bij de werkgevers" in de cao-onderhandelingen.

CNV-chauffeurs zijn formeel niet door de bond opgeroepen om in het weekeinde het werk neer te leggen; dat wordt aan de individuele leden overgelaten.

Wat de chauffeurs die bij de FNV zijn aangesloten gaan doen, was vanmiddag nog niet duidelijk. Wat de werkgevers ervan vinden des te meer: ,,Het publiek wordt hier helemaal gek van," zegt voorzitter Fred Kagie van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV). ,,Wij begrijpen hier niets van. Het is nu echt volstrekt onduidelijk waar de reiziger aan toe is."

De cao voor het streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (plas)pauzes. VWOV noemt die eisen onhaalbaar en onbetaalbaar. (ANP)


Foto: Digitaal Dagblad