College in gesprek met bewoners Spazio

mainImage
College in gesprek met bewoners Spazio

Het college gaat praten met de bewoners van Spazio over de plannen om een nieuw laad- en losvak aan de Andorralaan/Buitenom te realiseren. Zó! Zoetermeer stelde hierover eerder dit jaar schriftelijke vragen aan het stadsbestuur, omdat de bewoners volgens de politieke partij niet gehoord zouden zijn in de voornemens en allerlei bezwaren hadden.

,,Wij zijn tevreden dat mensen van het Stadhuis nu namens het college gaan praten met de bewoners. Wij vinden het belangrijk dat ze gehoord worden," aldus raadslid Marijke van der Meer namens Zó! Zoetermeer.

De bewoners maken zich zorgen over de gevolgen die het nieuwe laad- en losvak met zich meebrengt. De afstand van en naar de woningen zou in de nieuwe situatie te groot zijn om pakketpost van bijvoorbeeld PostNL en DHL aan de deur af te leveren. Hetzelfde geldt voor online bestelde boodschappen. Daarnaast kunnen taxi's niet meer tot de voordeur rijden, wat vooral voor gehandicapten en ouderen een probleem is. De bewoners vragen zich ook af hoe het staat met de bereikbaarheid van hulpdiensten zoals de brandweer.

Het college geeft in de antwoorden op de vragen van Zó! aan dat vanwege praktische overwegingen de communicatie alleen per brief was gegaan, maar dat zij - nu er blijkbaar veel vragen en bezwaren zijn - alsnog zullen overleggen met de omwonenden.

Van der Meer: ,,Er waren weinig klachten over de huidige situatie, dus als er wat verbeterd moet worden, moet het ook echt beter zijn voor iedereen. Dat gaat toch het beste als je eerst met elkaar praat."


| Foto: Digitaal Dagblad.