College: RandstadRail-halte Stadhuis voor jaarwisseling waterdicht

mainImage
College: RandstadRail-halte Stadhuis voor jaarwisseling waterdicht

De wateroverlast bij de RandstadRail-halte Stadhuis wordt voor het einde van het jaar verholpen. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van het CDA Zoetermeer. De kosten voor het waterdicht maken van het plafond bedragen ongeveer 190.000 euro en kunnen niet worden verhaald.

Het CDA Zoetermeer stelde begin september schriftelijke vragen aan het stadsbestuur over de lekkage op de RandstadRail-halte Stadhuis. De partij maakte zich zorgen over de veiligheid van de gebruikers van de halte en vroeg het college of zij kon garanderen dat de lekkage voor de winter zou zijn verholpen.'De problemen zijn voor het eind van dit jaar verholpen,' aldus het college. 'Tot die tijd is het gebied waar wateroverlast is afgezet in verband met de veiligheid van de gebruikers.'

Bankjes terug


Het CDA vroeg ook waarom er geen bankjes meer zijn bij de RandstadRail-halte aan de kant van het Stadhuis. 'Door de verbouwing van het Stadhuis heeft lange tijd een schutting op het perron gestaan waardoor de bankjes niet meer konden blijven staan,' stelt het college.

'Nu de bouwhekken zijn verwijderd en de bestrating is vernieuwd, worden er binnenkort twee bankjes teruggeplaatst.'

Fotograaf (foto boven): Chris van Dijke (www.chrisvandijke.nl).


Foto: Digitaal Dagblad