Column Elsje Veth: Secretaressedag

mainImage
Column Elsje Veth: Secretaressedag

We worden in het zonnetje gezet, vandaag letterlijk en figuurlijk. Ze noemen ons de spin in het web van een drukbezet management. De managementassistente anno 2018.

De moderne Miss Moneypenny is toegankelijk, bestuurt het secretariaat met strenge doch rechtvaardige hand, denkt out of the box en heeft 'human value' hoog in het vaandel staan.

Het tradionele uit drie p's bestaande uniform is inmiddels aangepast, geen pumps paarlen en plooirok, maar plateauzolen, panterprint en push-up.

Derde donderdag van april. Secretaressedag. Er ontstaat even lichte paniek bij het MT. Wie bestelt de bloemen en de bonbons?

Secretaressedag, een dag als alle anderen met een bloemenrandje, met volle agenda's en duizend en één verzoeken die absoluut niet kunnen wachten.

Vanavond maken we ons op voor de enige echte High Society Haagsche Secretaresse Borrel en wiebelen massaal op onze high-heels richting Scheveningse haven. Spinnen, maar dan anders.

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. In 2015 zag haar eerste letterkind, de bundel Neus snuiten en doorhoesten, het levenslicht. In december 2017 presenteerde Veth met ‘Rafels’ haar tweede verhalenbundel. ‘Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper.’ Meer info; www.felizabet.wordpress.com en @elsjeschrijft.


Foto: Digitaal Dagblad