Column Elsje Veth: Keep on phishing

mainImage
Column Elsje Veth: Keep on phishing

Ping!!! E-mail van de ING floept mijn inbox binnen. Na een inwendig onderzoek is gebleken dat mijn rekening bij de ING niet voldoet aan de door hen gestelde eisen voor het gebruik van internetbankieren.

In Google Translate-taal het dringende verzoek via een link mijn gegevens in te vullen anders wordt mijn rekening geblokkeerd en kan ik niet meer beschikken over mijn uitstaande gelden.

Na de eerste vreugde van 'hoera ik heb een bankrekening bij de ING met uitstaande gelden' komt de schrik. Inwendig onderzoek, wanneer heeft dat plaatsgevonden? Als moeder van twee kinderen heb ik toch enige ervaring opgedaan met inwendige onderzoeken als zodanig. Niets van gevoeld, zo'n onderzoek.

Komisch zo'n phishingbericht dat ondanks een zorgvuldig opgebouwde firewall mijn berichtenbox weet binnen te zwemmen. Zoals laatst het bericht van een doodzieke mevrouw die mij graag haar miljoenen wilde nalaten. Ik moest dan wel even mijn bankgegevens invullen anders ging het hele feest niet door. Het bericht verplaatste ik linea recta naar de digitale prullenbak.

De uitstaande gelden laat ik voor wat het is. Keep on phishing.
Over Elsje Veth


Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft.


Foto: Digitaal Dagblad