Column Elsje Veth: Zitten is het nieuwe roken

mainImage
Column Elsje Veth: Zitten is het nieuwe roken

Verontruste parlementariërs trekken aan de bel. Komen met voorstellen over het verlagen van de pensioengerechtigde leeftijd. De werkgever denkt hier enigszins anders over.

Alle zeilen worden bijgezet ervoor te zorgen dat de oudere werknemer kan blijven functioneren, zodat hij/zij ver over de pensioen-houdbaarheidsdatum heen nog steeds fris en fruitig functioneert.

Het aanstellen van een COH (Chief Officer Happinez), ondersteund door een Geluksfunctionaris, is één van de vele initiatieven die de geluksfactor van de medewerker naar ongekende hoogtes zal laten stijgen. We worden uitgenodigd voor een yoga-in-het-pak-sessie.

Terwijl in de vergaderruimte naast ons een verhitte discussie met hoog decibelgehalte ontstaat, worden we helemaal Zen, maken we kennis met een Happinez Inspirator en wordt ons op het hart gedrukt dat zitten het nieuwe roken is.

Kantoorherinrichting inclusief sta-werkplekken, kleuren oranje geel en groen als dominante kleurstelling. Bureaustoelen worden vervangen door bureaufietsen. 'Trap eens wat vaker naar je werk,' krijgt hierdoor een andere dimensie.

In de RandstadRail verover ik vol euforie een staplaats. Het zitten is tenslotte het nieuwe roken.

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft.


| Foto: Digitaal Dagblad.