Column Gregor Goedhart: Samen over de finish

mainImage
Column Gregor Goedhart: Samen over de finish

Dit jaar heb ik op 13 oktober voor het eerst meegedaan aan de Strong Viking Run “Brother Edition”. Samen met mijn collega’s vanuit gemeente en UWV zijn we deze zeer leuke uitdaging aangegaan.

Na de warming up, waarna ik voor mijn gevoel alweer genoeg had gesport, kwam de eerste uitdaging. Een muur van 2,5 meter hoog. Je begrijpt al dat hiermee meteen duidelijk wordt gemaakt dat je dit parcours niet in je eentje kunt bestormen. Het motto van dit evenement is dan ook dat je met het hele team de obstakels overwint.

Dus wij zijn met ons team ploeterend door de modder gegaan, zwemmend door sloten en bij elk nieuw obstakel bedenkend hoe we deze weer te lijf zullen gaan. Hierbij geldt dat wat er ook gebeurt: niemand wordt achtergelaten.

Unieke verbintenis


Dit gedachtegoed kan ik mooi koppelen aan mijn werk en waar wij voor staan. In de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal hebben wij een unieke verbintenis tussen gemeenten en het UWV. Wij hebben een integrale samenwerking waarbij we gezamenlijk doelen hebben gesteld bij het aan het werk helpen van alle doelgroepen die er zijn. Regelmatig komen we hierbij allerlei hordes tegen, maar wij hebben ons eraan gecommitteerd om deze uitdagingen aan te pakken en er als team vol voor te gaan.

Dit doen we natuurlijk ook met de diverse werkgevers in de regio. Wij heten niet voor niets het WerkgeversServicepunt. We hebben de werkgevers hard nodig om onze doelstellingen te behalen en zoveel mogelijk mensen te helpen aan een nieuwe baan.


Hindernissen 


Daarnaast hebben werkgevers ook ons hard nodig bij het oplossen van hun vraag om personeel. In de huidige arbeidsmarkt en binnen de diverse doelgroepen, zoals bijvoorbeeld bij mensen met een arbeidsbeperking, hebben wij regelmatig te maken met hindernissen die moeten worden overwonnen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het passend maken van een werkplek, het aanpassen van de inhoud van een functie, of het omscholen van een mogelijk nieuwe werknemer.

Om deze uitdagingen te overwinnen, stellen wij samen met werkgevers plannen op om uiteindelijk onze doelen te kunnen realiseren. Zo tegen het einde van het jaar en terugkijkend op de resultaten die wij allen samen hebben behaald in 2018, denk ik dat wij nu al trots op elkaar mogen zijn. En ik kijk nu al uit naar de hindernissen die het jaar 2019 met zich meebrengt en hoe wij door elkaar te helpen ook deze weer zullen overwinnen.

*Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal ondersteunt werkgevers bij het vinden van goed personeel en adviseert over de invulling van de wet Banenafspraak, www.zhcwerkt.nl.

Over Gregor Goedhart


Gregor is geboren en getogen in Zoetermeer en heeft dan ook als inwoner van de stad en ook als Accountmanager WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal, een zeer sterke binding met de stad. Na diverse commerciële functies nam hij zo'n 5 jaar geleden de stap om voor de gemeente Zoetermeer aan het werk te gaan binnen de sociale arbeidsbemiddeling. Binnen deze functie is hij het aanspreekpunt voor werkgevers binnen de arbeidsmarktregio. Daarnaast helpt hij werkzoekenden om weer hun plek binnen het arbeidsproces te laten vinden. Vanuit Ter Zake het Ondernemershuis schrijft hij columns over zijn vakgebied voor www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad