Zoetermeers Dagblad | Column Lison de Beer: I love it when a plan comes together
mainImage

Column Lison de Beer: I love it when a plan comes together

Afbeelding is niet meer beschikbaar
1 mei 2018, 09:30 uur
Algemeen

Kolonel John 'Hannibal' Smith, leider van The A-Team in de gelijknamige serie, kon het zo heerlijk zeggen aan het einde van elke aflevering. Het maakte indruk toen ik als puber naar deze serie keek.

Er is nogal veel voor nodig om een plan te laten slagen, kwam ik later, in het echte leven, achter. Iedere dag ben ik samen met mijn team accountmanagers bezig werkzoekenden met een uitkering aan een goede, passende baan te helpen. Hier is volop samenwerking voor nodig, met werkgevers, met klantmanagers, met jobcoaches en niet te vergeten met de werkzoekenden zelf.

Vraag het op straat en de meeste mensen zullen antwoorden dat het belangrijk is dat je fijn en passend werk doet, betaald of onbetaald. Dat je een bijdrage levert aan de maatschappij, in welke vorm dan ook. Dat het je gevoel voor eigenwaarde versterkt als je weer mee kan en mag doen. Ieder mens heeft iedere dag minstens vier complimentjes nodig, daar groei je van, het geeft je zelfvertrouwen en het stelt je in staat om hetzelfde te doen voor anderen.

Hans


Werkzoekende Hans kwam op het pad van het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. Hij wilde heel graag werken, maar het lukte hem niet om het werk lang vol te houden. De sterke kant van Hans was zijn motivatie, voor zichzelf zorgen lukte hem duidelijk minder.

In samenwerking met klantmanager en jobcoach heeft één van de accountmanagers hem voorgesteld bij een werkgever in het onderwijs. Hans vond het heel spannend in de drukke omgeving en met de eisen die aan hem werden gesteld. Er was en bleef geduld en vertrouwen bij alle partijen. Hans heeft nu een contract gekregen bij deze werkgever en doet weer mee in de maatschappij, doet er weer toe, is blij en gelukkig en straalt dat ook uit naar anderen.

Dat zijn dan ook de momenten dat ik denk; 'I love it when a plan comes together' en ik wens vele werkzoekenden met een uitkering een succesvol plan toe.

Lison de Beer is manager van Ter Zake Het Ondernemershuis. Elk kwartaal schrijft zij een column voor www.zoetermeersdagblad.nl over maatschappelijk ondernemen.


Foto: Digitaal Dagblad