mainImage

Column: Over de Zoetermeerse schutting

25 juni 2020, 10:18 uur
Algemeen, Columns

We zijn even uit ons kot. De bezorging van een nog openstaande internetbestelling staat volgens de track & trace-melding voor de volgende dag op de planning.

Overvallen door een zomerse hoosbui kunnen we niet anders dan schuilen en de bui afwachten in de Hema. Voorzien van gedesinfecteerd winkelmandje en de pijlen volgend vermaken we ons tussen de schappen met babykleertjes en lingerie.

Dat niet iedere Postnl-bezorger het vak onder de knie heeft, of er een eigen interpretatie aan geeft, blijkt bij thuiskomst. Het nog niet op de planning staande pakketje ligt in totaal verzopen staat op ons te wachten achter de tuinpoort. Een duidelijk geval van gooi maar over de schutting. Het bestelde fotoboek 'Rotterdam vanuit de wolken' maakt met deze bezorgactie wel een heel bijzondere landing.

Over Elsje Veth
Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoons Xavi en Roan. Werkt als fulltime secretaresse in Rotterdam. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft Instagram elsjeschrijft.