mainImage

Coronavirus en Zoetermeer: update

12 maart 2020, 14:27 uur
Algemeen

Twee mannen van in de veertig uit Pijnacker-Nootdorp en een vrouw van in de zestig uit Wassenaar zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dit is vastgesteld na laboratoriumonderzoek, meldt GGD Haaglanden. Deze personen hebben geen relatie tot elkaar. Ze zitten met ziekteverschijnselen in thuisisolatie. Zoetermeer staat nog op nul geregistreerde besmettingen.

Zoals gisteren gemeld, zijn drie eerdere patiënten inmiddels volledig hersteld. In totaal zijn er in regio Haaglanden nu nog vijftien mensen besmet met het virus.
 
Contactonderzoek
GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie deze personen tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, wordt hen gevraagd thuis te blijven en contact op te nemen met GGD Haaglanden.
 
Alertheid       
GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen. Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Meer informatie
Mensen kunnen voor meer informatie over het coronavirus terecht op de website van het RIVM en de website Rijksoverheid.nl/corona of bellen met het landelijke informatienummer: 0800-1351.