Cultuurlezing over einde Eerste Wereldoorlog in Forum Zoetermeer

mainImage
Cultuurlezing over einde Eerste Wereldoorlog in Forum Zoetermeer

Op zondag 11 november is het precies 100 jaar geleden dat er officieel een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Speciaal voor deze gelegenheid verzorgt Eric Klarenbeek op deze dag een cultuurlezing over het einde van de Eerste Wereldoorlog in het Forum Zoetermeer (Stadhuisplein 1).

Klarenbeek houdt zich vooral bezig met de vraag wat er nà 11-11-1918 nog allemaal gebeurde. In België en Frankrijk zwegen weliswaar de wapens en kwam WOI officieel tot een einde middels de wapenstilstand, maar elders in Europa ging het bloedvergieten door. Ook de honger en andere vormen van ellende stopten niet op die dag. Met name in Oost-Europa was het nog lang zeer onrustig in de omringende landen. Welke oorzaken lagen daaraan ten grondslag?

Deze cultuurlezing, die plaatsvindt in samenwerking met de Volksuniversiteit Zoetermeer, is de laatste activiteit in de maand van de Geschiedenis. De lezing start om 11:00 uur en duurt tot circa 12:30 uur.

Kaarten kosten 10 euro per persoon (leden) en niet-leden betalen 12,50 euro. Tickets zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl of aan de balie in de vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer.


| Foto: Digitaal Dagblad