Zoetermeers Dagblad | D66 Zoetermeer blij met steun voor behoud wijkbieb
mainImage

D66 Zoetermeer blij met steun voor behoud wijkbieb

2 juli 2020, 08:41 uur
Algemeen, Politiek

D66 Zoetermeer is blij dat de motie, die oproept tot het behoud van zowel de bilbiotheekfunctie als ontmoetingsplek in de wijken Rokkeveen en Oosterheem, is aangenomen.

"De afgelopen tijd hebben we allemaal gevoeld hoe belangrijk contact met andere mensen is voor het welbevinden. We hoorden dat ook terug in onze gesprekken met inwoners. Als gemeente moeten we hierin een stimulerende en faciliterende rol spelen", zegt D66-raadslid Frank Schoonbeek.

"We moeten nu echt aan de slag met de Huizen van de Wijk en wat is er dan logischer om bestaande ontmoetingsplaatsen te gebruiken om dit 'wijkgericht werken' vorm te geven. Met deze Huizen van de Wijk kunnen we sociale cohesie bevorderen, eenzaamheid bestrijden, laaggeletterdheid tegengaan en digitale vaardigheden vergroten. We zijn daarom blij dat we van een groot aantal partijen de steun hebben gekregen voor deze motie."

Fractievoorzitter van D66 Gernand Ekkelenkamp: "Met de motie, die mede is ingediend door GroenLinks en het CDA, zoomen we specifiek in op drie wijken: Oosterheem om daar een 'Huis van de Wijk' (met bibliotheekfunctie) te creëren, onderzoek doen naar de mogelijkheden om in de wijk Seghwaert een 'Huis van de Wijk' te realiseren en Rokkeveen waar de bibliotheek in staat gesteld wordt om die vestiging om te vormen tot 'Huis van de Wijk'.


Foto: Stadsarchief Zoetermeer