Dag van de Ontmoeting in vernieuwd Forum Café

mainImage
Dag van de Ontmoeting in vernieuwd Forum Café

Op zondag 28 oktober vindt de Dag van de Ontmoeting plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer en partners. Van 10:00 tot 17:00 uur zijn er in het Forum Café allerlei activiteiten en ontmoetingen waar iedereen aan kan meedoen.

De Dag van de Ontmoeting is een kennismaking met het Forum Café. In de ochtend kunnen gezinnen genieten van een zondagsbrunch voor families met activiteiten voor kinderen zoals legorobotjes, een speurtocht, het maken van een vriendenboekje en een kinderkookcafé. Daarna biedt het Forum Café ruimte aan onder meer het haak- en breicafé, een clinic sportief wandelen, een workshop muziek & Engelse songteksten en een klusjesmarkt. Alle activiteiten behalve de familiezondagsbrunch zijn gratis. Kinderactiviteiten zijn gratis bij een brunch, zonder brunch tegen een kleine vergoeding.

Heropening


Deze feestelijke dag luidt de heropening van het Forum Café in en de start van het nieuwe Ontmoetingspunt Verlies. Het Forum Café is na een sluiting van enkele maanden een nieuwe koers ingeslagen onder leiding van de Bibliotheek. Vanaf nu is het thema 'ontmoeting' de rode draad in het café. Lees hier een interview met betrokkenen.

Projectleider Merit van Breukelen: ,,In Zoetermeer zijn er veel mensen van alle leeftijden die graag vaker in contact zouden willen komen met anderen. Dat kan gaan om het delen van interesses, samen iets leuks doen, luisteren en leren van elkaar, elkaar steunen in moeilijke tijden, noem maar op. Het Forum Café is een gezellige en centrale plek waar Zoetermeerders elkaar kunnen vinden. Er wordt al veel ingepland voor het najaar, zoals de Social Lunch Break, het Haak- en breicafé, delen van boekentips en muzikale open podiumomenten. We komen graag in contact met nog meer Zoetermeerders die in het Forum Café aan de grote stamtafel iets willen vertellen over hun passie of hobbybijeenkomsten willen organiseren."

[caption id="attachment_58802" align="alignnone" width="900"] Het nieuwe horecateam van het Forum Café.[/caption]

Een bijzonder moment is om 15:00 uur met de officiële start, in aanwezigheid van wethouder Ingeborg ter Laak, van het nieuwe Ontmoetingspunt Verlies. Dit is ontwikkeld op basis van een idee van een Zoetermeerse. Zij miste een platform om andere mensen die te maken hebben met een verlies te ontmoeten, ervaringen te delen, samen activiteiten te ondernemen en elkaar tips te geven. Het Ontmoetingspunt Verlies wordt breed gesteund door vrijwilligers en rouwconsulenten en is mede mogelijk gemaakt door Monuta.

Het hele programma is te vinden op http://bit.do/ontmoeting.


Foto: Digitaal Dagblad