De Indië Monologen in Stadstheater Zoetermeer

mainImage
De Indië Monologen in Stadstheater Zoetermeer

Op donderdag 14 februari is er een bijzondere, leerzame en muzikale avond in Stadstheater Zoetermeer.


De Indië Monologen is een unieke theateravond met wisselende combinaties van gasten en met Nederlands-Indië als centraal thema.


Zeventig jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna twee miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? 


Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van drie of vier bekende Nederlandse schrijvers, musici en acteurs, maar ook prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek zijn vertegenwoordigd; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. 


In het Stadstheater Zoetermeer komen Eric Schneider, Yvonne Keuls en Ricci Scheldwacht hun eigen verhaal vertellen. Ronald Douglas zingt een aantal mooie liedjes. Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten. De regie is in handen van Bo Tarenskeen.


Kaarten zijn nu te bestellen via de website van Stadstheater Zoetermeer.


Foto: Digitaal Dagblad