De Landheren: bijzondere nieuwbouw in topsegment

mainImage
De Landheren: bijzondere nieuwbouw in topsegment

Na de zomer gaan er aan de Katwijkerlaan in Pijnacker, nabij de gemeentegrens met Rokkeveen, 23 vrijstaande woningen in de verkoop. Op het stuk grond komen zeventien villa's en zes bouwkavels, waarbij de toekomstige bewoners zelf hun ontwerp en indeling kunnen bepalen. Jeroen Jenné van De Makelaars geeft tekst en uitleg over dit meer dan bijzondere nieuwbouwproject 'De Landheren'.

,,Het is een project op een toplocatie, aan de rand van Rokkeveen vlak achter het Agaat. Ik verwacht hier met name Zoetermeers publiek. Het is dan wel Pijnackers grondgebied, maar de bewoners zijn er natuurlijk volledig op Zoetermeer georiënteerd," zegt Jeroen Jenné, die al vele jaren het in Zoetermeer en Rotterdam gevestigde makelaarskantoor De Makelaars runt met broer Erik en Niels Baars.

Op het perceel stonden tot voor kort kassen, maar die zijn gesloopt. De gemeente Pijnacker-Nootdorp, eigenaar van de grond, heeft het bestemmingsplan gewijzigd naar 'wonen' en daarom is er nu ruimte voor dit prestigieuze project. ,,Het is niet toegestaan hier twee-onder-één-kap-woning te laten bouwen. Het bestemmingsplan is hier altijd gericht geweest op het luxe segment. De richtlijnen schrijven dus alleen vrijstaande woningen voor," verduidelijkt Jenné.

[caption id="attachment_50595" align="alignnone" width="900"] Jeroen Jenné met de eerste concept-bouwschetsen. 'We zitten nog in de voorbereidende fase.'[/caption]

Het exacte ontwerp van de woningen blijft nog even in nevelen gehuld, maar het villapark in spe is volgens Jenné vergelijkbaar met het Limbahout in Rokkeveen en het villacomplex aan de Benthuizenstraat in Oosterheem. ,,Ik vind deze locatie nog beter dan onze eerdere projecten in dit luxe segment. Het ligt zeer dicht bij Winkelcentrum Rokkeveen met hoogwaardige voorzieningen en het Balijbos, waardoor het een vrij landelijk karakter zal krijgen."

De villa's, geschikt voor gezinsbewoning met desgewenst een gelijkvloers woonprogramma, zijn niet goedkoop. De prijzen voor de kavels met woonhuis zullen variëren van 700.000 tot 900.000 euro en de afzonderlijke bouwkavels zullen ongeveer tussen de 500.000 en 680.000 euro gaan kosten.

Jenné: ,,Wie zal dit aanspreken? Uiteraard Zoetermeerse ondernemers, maar ook doorstromers vanuit hun koopwoningen die invloed willen hebben op het ontwerp en de indeling. Sommige mensen, de echt gefortuneerden, die kopen een bouwkavel."

De inschrijving voor het nieuwbouwproject De Landheren is reeds onderweg. Belangstellenden kunnen terecht op de projectwebsite www.delandheren.nl. De verkoop start na de zomer, de bouw eind 2018. De oplevering zal halverwege of eind 2019 zijn.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.