mainImage

Delegatie uit Moskou bezoekt Zoetermeer

13 november 2019, 17:23 uur
Algemeen

Een overheidsdelegatie uit Moskou bezocht vandaag het Dutch Innovation Park in Zoetermeer om zich te laten inspireren door de coalitie Slimmer Thuis. Centraal stond: hoe kunnen mensen met behulp van sociale en technologische hulpmiddelen langer gezond en zelfstandig thuis wonen.

 

"We willen dat mensen zich zo lang mogelijk gezond voelen", zegt wethouder Ingeborg Ter Laak (zorg en welzijn). "En dat zij zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen als zij ouder worden, op een veilige en gezonde manier. Deze coalitie is een belangrijke samenwerking om dit te kunnen bereiken. Het is een mooi compliment dat er internationale belangstelling is voor onze gezamenlijke inspanningen op het gebied van zorginnovatie."

Gezondheid is een economisch speerpunt binnen de gemeente. De mensen die in de jaren ‘60 en ‘70 in de toen nieuwe stad zijn komen wonen, zijn nu op leeftijd. Om de zorgkosten te beheersen, moet de zorg efficiënter worden ingericht. Tegelijk worden de kwalitatieve eisen die mensen aan hun zorg stellen groter. Samen met kennisinstellingen, zorgpartners en bedrijven komt de coalitie tot innovatieve en financierbare oplossingen.

Slimmer Thuis
Slimmer Thuis is een samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, zorg en overheid. In de coalitie Slimmer Thuis werken Bureauvijftig, mboRijnland, De Haagse Hogeschool, Vierstroom thuis en de gemeente Zoetermeer Grey Valley, het innovatienetwerk en de incubator voor vergrijzing, heeft hierbinnen de regie.