Directeur PLUS Verheul opgesloten in hok (video)

mainImage
Directeur PLUS Verheul opgesloten in hok (video)

Twaalf uur lang opgesloten zitten in een hok van één bij twee meter, met slechts een flesje water en een kommetje rijst als avondmaal. Dat is wat ondernemer Adriaan Verheul vandaag ervaart bij golfvereniging BurgGolf in het Westerpark. De directeur van supermarkt PLUS Verheul besloot op eigen titel deel te nemen aan de Lock Me Up-Free a Girl-actie, een onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie in landen zoals Bangladesh en India. Deelnemers laten zich hierbij bewust twaalf uur lang opsluiten en zamelen elk 2.500 euro in. Zij mogen een telefoon of laptop meenemen om daarmee donaties te genereren.

,,Ten opzichte van die meisjes in die landen stelt dit niets voor," zei Verheul vanmiddag vanuit zijn hok tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Het is heel heftig wat er daar gebeurt."

Verheul mag om de twee uur even zijn hok uit om het toilet te bezoeken, maar verder is hij nog tot vanavond laat op de krappe ruimte aangewezen. ,,Ik ben nu ruim drieënhalf uur onderweg, het valt mee. Maar ik ben gewend veel te bewegen, dus in dat opzicht is het wel gek om achter gaas te zitten."

Verheul heeft 5.000 euro als streefbedrag en dat hoopt hij binnen te halen via donaties vanuit zijn netwerk en met veilingitems. Bekijk deze pagina voor de huidige stand van zaken. De actie bij BurgGolf bestaat uit een periode van vijf dagen, waarbij er elke dag twee deelnemers 'vast' zitten.

De Stichting Free a Girl organiseert deze actie voor de zevende keer, met als doel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Komende zondag 20 mei 2018 wordt de totaalopbrengst bekendgemaakt tijdens het eindfeest. In 2017 haalden ruim 200 deelnemers in Nederland samen 420.000 euro op. In 2018 streeft Free a Girl naar 1 miljoen euro.Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.