Zoetermeers Dagblad | Dit is er vannacht te doen in Zoetermeer
mainImage

Dit is er vannacht te doen in Zoetermeer

31 december 2019, 08:35 uur
Algemeen

Zoetermeerders die vanavond van een vuurwerkshow willen genieten, kunnen vanaf 23.45 uur op de Markt terecht, waar gezamenlijk het nieuwe jaar wordt ingeluid. De vuurwerkshow begint om middernacht en wordt afgestoken vanaf het Dobbe-eiland. Diverse horecagelegenheden rond het Stadhuisplein zullen zijn geopend. Jongeren die de nacht daarna nog willen voortzetten, kunnen na de vuurwerkshow van 0.30 uur tot 01.30 uur vanaf de Frankrijklaan gratis de bus pakken naar het jongerenfeest LIT2020 in de SilverDome. Alle haltes en tijden staan op www.litnye.nl.

Zoetermeer kent vannacht diverse vuurwerkvrije zones. De gemeente gaat voor een veilig Oud en Nieuw, zonder overlast en schade. Inwoners kunnen daarbij ook hun steentje bijdragen, door bijvoorbeeld rondslingerend brandbaar materiaal op straat te melden en tijdens de jaarwisseling geen vuur te stoken op de openbare weg. Elk jaar is er namelijk veel kostbare schade aan asfalt, straatstenen en groen veroorzaakt door open vuur.

De gemeente sluit vanavond vanaf 16.00 uur tot 1 januari 2020 om 6.00 uur alle ondergrondse afvalcontainers, gemeentelijke parkeergarages en papiercontainers af.