mainImage

DJ Jerome: 'De sfeer in Zoetermeer is altijd goed'

29 november 2019, 11:57 uur
Algemeen

DJ Jerome is al jaren één van de terugkerende artiesten bij de feesten van Timeless Events, de organisator van events zoals De Nacht van de Hollandse Sterren en de Foute Kerstparty XXL in de SilverDome. De feest-DJ, die een gouden plaat won met zijn hit 'Sex Met Die Kale' uit 2011, is volgende maand weer in Zoetermeer te bewonderen op 20 december met de al eerder genoemde Foute Kerstparty XXL.

 

Jerome van Dun, bouwjaar 1972, geboren in België en opgegroeid in Brabant, is inmiddels een bekende verschijning in Zoetermeer. Al bij de nodige feesten van Timeless Events was hij van de partij. "De samenwerking bevalt heel goed. Jesper Hogedoorn en Raymon Kuipers hebben het altijd goed voor elkaar. Ze organiseren leuke evenementen, helemaal top."

Zoetermeers publiek heeft geen warming-up nodig
Bij de Foute Kerstparty XXL op 20 december in het SilverDome zal DJ Jerome met zijn platen weer voor een topsfeer zorgen tussen de artiesten door. Waarom deze feesten volgens hem zo bijzonder zijn? "De mensen zijn altijd allemaal leuk verkleed, hebben er zin in", zegt hij tegen www.zoetermeersdagblad.nl. "Dat merk ik vanaf de eerste tien minuten dat ik muziek aan het draaien ben. Ze staan mee te zwaaien, te dansen; vanaf het eerste moment dat ze binnen zijn is het al feest. Dat is lang niet altijd zo, mensen moeten vaak even warmdraaien, maar in Zoetermeer hebben ze er altijd meteen zin in."

DJ Jerome heeft zo'n 200 shows per jaar. Van optreden in kleine kroegen tot platen draaien in uitverkochte evenementenhallen; het komt allemaal voorbij. Maar Zoetermeer heeft een bijzonder plekje in zijn hart. "Ik word heel breed geboekt, ook in kleinere settings, maar dit zijn de krenten in de pap. Omdat ik weet dat het hier altijd is uitverkocht en dat maakt het extra leuk om te draaien. Zoetermeerders hebben altijd zin in een feestje. Dat uit zich in één grote gezellige bende die steeds drukker wordt. Zeker op het einde van zo'n avond, dan ontploft zo'n zaal." 

Draaiboek voor 20 december
Hoe het optreden voor 20 december eruit ziet? DJ Jerome heeft nog geen idee. Met al zijn ervaring hoeft dat ook niet, zo legt hij uit. "Ik weet nog niets eens een kwartier van tevoren wat ik die avond ga opzetten. Ik heb natuurlijk wel een bepaalde opbouw, dat weet ik uit ervaring, maar er is geen vast programma."

Sex Met Die Kale
Uiteraard heeft DJ Jerome bepaalde nummers waar hij geregeld op terugvalt. "Natuurlijk zijn die er. Een bepaald aantal platen werkt gegarandeerd. Dat zijn de bekende feestplaten, die komen altijd terug. Mijn eigen plaat 'Sex Met Die Kale' doet het altijd goed. Dat is nog steeds een plaat die de mensen graag horen. Daar kennen de mensen mij van."

De hit zag het levenslicht in 2011 en DJ Jerome weet ook nog waar. "Dat nummer is ontstaan toen ik in Oostenrijk draaide. Ik heb tien jaar lang in dezelfde zaken gedraaid in Oostenrijk. We hadden de gewoonte om bij elke plaat een tekstvariant te verzinnen. Via het nummer 'Sex on Fire' van Kings of Leon kwam dit naar voren. De mensen pakten dat op en toen zijn we de studio in gedoken."

Aftasten
Toch is er voor DJ Jerome nooit een garantie op succes bij bepaalde nummers, daarom zet hij zijn voelsprieten elke keer weer snel aan het werk. "Op de ene locatie vinden ze Nederlandstalige muziek weer wat gezelliger en op de andere locatie houden ze meer van jaren '70, jaren '80, après-ski of house. Dat ligt aan de locatie en het type feest. Ik sta elke week ergens anders, heb geen vaste plek. Dat moet ik elke week snel aftasten."

De Nacht van de Hollandse Sterren
Naast de Foute Kerstparty XXL geeft DJ Jerome op 4 april 2020 ook weer acte de présence bij De Nacht van de Hollandse Sterren. "Daar ben ik ook altijd bij. Het is eigenlijk hetzelfde verhaal. Ook hier komen veel mensen uit Zoetermeer en omstreken op af. Ik denk dat veel mensen die naar de Foute Kerstparty gaan ook dit feest bezoeken. Het valt mij op dat de sfeer in Zoetermeer altijd echt heel goed is en dat de zaal, het SilverDome in dit geval, snel losgaat."

Waarom Zoetermeerders kaarten moeten kopen voor deze feesten van Timeless Events? DJ Jerome weet het wel: "Omdat het het feest van het jaar is. De vakantie begint, even lekker weg. En er staat een goed programma, het wordt gewoon één groot feest."