Doe mee aan heldenactie Zoetermeers museum

30 June 2020, 16:44 uur
Algemeen
mainImage
ANP

Nog tot en met 7 juli is het mogelijk om individuen te nomineren die afgelopen maanden lange dagen en nachten maakten in de strijd tegen de coronacrisis. Iedereen kent wel zo iemand. Of het nu een hulpverlener is of die ene buurtbewoner van om de hoek die altijd voor iedereen klaarstaat.

Museum De Voorde komt graag in contact met Zoetermeerse 'Stoere Helden' die zich met hart en ziel hebben ingezet tijdens de coronacrisis. Samen met Terra Art Projects willen zij deze 'Stoere Helden' op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Zoetermeerse kunstenaars maken gebaseerd op hun kleine en grote heldendaden speciaal voor hen een kunstwerk. Van de 'Stoere Helden' maakt Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, een portretfoto.

De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 20 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem. Meld je stoere held aan via: [email protected]. Uit de inzendingen worden twaalf stoere helden uitgekozen om mee te doen aan het project.