Voorzitter DSO verwacht 40.000 euro minder winst

28 April 2020, 12:27 uur
Algemeen
mainImage
Orange Pictures

DSO-voorzitter Ruud Meere verwacht dat de Zoetermeerse voetbalclub dit jaar 40.000 euro minder winst maakt door de gemiste kantine-omzet in de afgelopen maanden. Dat laat hij weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.

De vereniging betaalt circa 10.000 euro veldhuur aan de gemeente, een flinke kostenpost. Meere zegt bezig te zijn met de gemeente Zoetermeer om te kijken of er financiële compensatie kan komen.

"Gelukkig hebben we wat vlees op de botten, al hebben wij er natuurlijk ook last van. De kosten lopen natuurlijk gewoon door. Ik verwacht dat we 40.000 euro minder winst maken door de gemiste kantine-omzet. Maar het is niet zo dat we omvallen", aldus de preses.

De gemeente Zoetermeer kon geen antwoord geven op de vraag of er inderdaad sprake is van een speciale regeling om DSO te ondersteunen.

Tegenover de financiële gevolgen staat dat de jeugd deze week weer de velden op kan. "Ik ben reuzebij dat onze jeugd weer gebruik mag maken van ons sportcomplex. De jeugd onder twaalf mag dan onbeperkt voetballen en de jeugd tot achttien moet de anderhalve meter in acht nemen. Onze trainers zijn geïnstrueerd, zij hebben programma's gemaakt om de leden op gepaste wijze te kunnen laten trainen."