Dubbel feest bij Zoetermeerse scouts

mainImage
Dubbel feest bij Zoetermeerse scouts

Scoutinggroep John McCormick stond afgelopen zaterdag stil bij de 72e verjaardag van de vereniging en er was de viering van het dertigjarig bestaan van de Bever-speltak.

Bevers zijn jongens en meisjes in de categorie vijf tot en met zeven jaar. Sinds mei 1988 komen de jongste leden van de scoutinggroep elke zaterdag bij elkaar. Afgelopen zaterdag werd het jubileum met de hele scoutinggroep gevierd. De beverleiding had een afwisselend programma voorbereid met onder meer een Vossenjacht.

In de Dorpsstraat gingen de bevers, welpen, verkenners, gidsen en vrijbuiters in gemengde groepjes op zoek naar acht vreemd uitgedoste figuren zoals een piraat, kerstman, heks en draak. Ook werd in de etalages van de winkels gezocht naar vijf verstopte attributen van de scoutinggroep.

Later in de middag liepen alle leden in een lange stoet naar het Van Tuyllpark waar bij clubhuis De Chute limonade met een verrassing klaar stond. Zo kreeg iedereen een taartje met het Bever-logo er op. Daarna was er een talentenshow waarbij elke leeftijdsgroep een optreden verzorgde.

Het bestuur sloot af met een gedicht waarbij vrijwilligers in het zonnetje werden gezet die vijftien of 25 jaar lid zijn van de vereniging. De feestelijke dag werd afgesloten met een BBQ voor de vrijwilligers.


| Foto: Digitaal Dagblad