Eerste nachtvorst van najaar in aantocht

mainImage
Eerste nachtvorst van najaar in aantocht

Voor het eerst dit najaar kan de temperatuur komende nacht op normale meethoogte naar het vriespunt dalen. Weeronline verwacht de laagste temperatuur (min 0,3 graden) op de Veluwe en de zandgronden van Brabant. Ook in Twente kan het flink afkoelen. In de rest van het binnenland daalt de temperatuur in de nacht op grote schaal naar 2 tot 4 graden.

Op weerstation Twenthe daalde de temperatuur op 1 september al naar -0,4 graden aan de grond, maar op de normale meethoogte van 1,5 meter is de vorstgrens dit najaar nog niet gehaald. De vorige vorst op gewone meethoogte was op 6 april. Op meetstation Twenthe werd het toen met min 2,9 graden het koudst.

In de kustgebieden is het in de nacht van maandag op dinsdag met 4 tot 10 graden minder koud dan in het binnenland, maar wel veel kouder dan normaal eind september. In deze tijd van het jaar liggen de minima normaal gesproken tussen 8 en 12 graden. Zondag was het met een maximumtemperatuur van 10,9 graden in De Bilt officieel de koudste 23 september ooit gemeten. (ANP)

Fotobron: ANP.

 


Foto: Digitaal Dagblad