Egelopvang doel van Goede Doelen Fietstocht

mainImage
Egelopvang doel van Goede Doelen Fietstocht

De Egelopvang in Zoetermeer is dit jaar het doel van de traditionele Goede Doelen Fietstocht die Toervereniging Zoetermeer'77 jaarlijks rijdt.

Er is keuze uit drie volledig gepijlde routes van totaal 30, 60 of 90 kilometer. (Ook is er voor elke route een GPX beschikbaar) Alle drie de routes gaan door het landelijke gebied rondom Zoetermeer. De deelnemers kunnen onderweg genieten van de natuur, het landschap en de statige boerderijen langs de oude landelijke wegen. Op verschillende locaties langs de routes zijn lekkere streekproducten te koop.

De 30 kilometer is ideaal voor een familietocht. De route gaat vanaf Zoetermeer richting Stompwijk. Dan door de polder, langs Boerderij 't Geertje naar Zoeterwoude en Weipoort met z’n statige boerderijen. Na de stop bij een ijsboerderij gaat de route door de weilanden naar Hazerswoude en Benthuizen. Via Noordhove komen de deelnemers weer in Zoetermeer.

De 60 kilometer route is ideaal voor mensen met een E – Bike. De route is tot aan Hazerswoude gelijk aan de 30 km. Vanaf hier gaat het richting Boskoop en dan Moerkapelle en terug naar Zoetermeer

De 90 kilometer route, speciaal voor de kilometervreters, gaat vanaf Moerkapelle naar het Zevenhuizen. Na de koffiestop gaat de route via het Bergse Bos langs de Ackerdijkse Plassen naar Zoetermeer waar aangesloten wordt op de 60 km route.

De tocht wordt jaarlijks op Hemelvaartsdag gereden, dit jaar op donderdag 10 mei.


Foto: Digitaal Dagblad