Europese topjeugd komt naar DWO

mainImage
Europese topjeugd komt naar DWO

Op zaterdag 9 juni vindt bij voetbalclub DWO de eerste editie plaats van de International Westerpark Trophy (IWT), een internationaal jeugdtoernooi in de leeftijdscategorie twaalf tot en met veertien jaar waarbij diverse gerenommeerde verenigingen aan de start zullen verschijnen.

Deelnemende clubs zijn onder meer Sporting Clube de Portugal, Leicester City, Legia Warschau, KAA Gent, PSV, AZ, De Graafschap en ADO Den Haag. In totaal zullen 24 teams gaan strijden om de beker, waaronder ook twee selectieteams van DWO alsmede een selectieteam van FC Zoetermeer. Inmiddels is bekend dat Sporting Portugal een 10-jarig supertalent meeneemt. De Portugese club is befaamd om zijn jeugdopleiding, waar onder andere Luis Figo, Cristiano Ronaldo en Ricardo Quaresma in speelden.

Toernooidirecteur Norbert van Oosterhout is erg trots op het deelnemersveld. ,,Het is uniek dat op een eerste editie deze grote clubs aanwezig zijn. Dit toernooi zal de start zijn van de oprichting van de Business Club van s.v. DWO welke door Stichting IWT wordt beheerd."

Vanaf 09:30 uur starten de eerste wedstrijden. In de namiddag vindt de knock-out-fase plaats met daaropvolgend de finales Onder 12 en Onder 14. Vanaf 20:00 uur start de prijsuitreiking waarbij gymnastiekvereniging Pro Patria een aantal optredens verzorgt.

Tijdens dit gratis te bezoeken evenement is er ook ruimte voor entertainment. Naast het bekijken van de wedstrijden, kunnen jonge bezoekers zich vermaken in de kidscorner en iedereen mag een poging wagen op de foot darts van Soccer Events. Hapjes en drankjes zijn aanwezig. De organisatie vraagt bezoekers om bij voorkeur per fiets naar het Westerpark (Heuvelweg 7) te komen in verband met de drukte.

Foto: de organisatie is er klaar voor. In het midden Pascal Houterman, voormalig eerste elftal-speler van DWO. Hij is omringd door Thirza de Bruijn, Richard Urgert, Elisabeth Blok en Marit Koppenhol.


Foto: Digitaal Dagblad