Extra commissielid GroenLinks Zoetermeer

mainImage
Extra commissielid GroenLinks Zoetermeer

De fractie van GroenLinks Zoetermeer verwelkomt volgende week een nieuw commissielid in de persoon van Liselotte Gips-Heintz. Op maandag 17 september wordt zij officieel benoemd, indien de raad instemt.

Normaal gesproken zijn twee commissieleden het maximum, maar als een partij iemand uit het presidium levert, dan bestaat de mogelijkheid een extra commissielid te benoemen. De persoon in kwestie moet dan wel op de kandidatenlijst van de partij bij de meest recente gemeenteraadsverkiezingen hebben gestaan.

GroenLinks, goed voor vijf zetels in de gemeenteraad en een wethouder in het college, maakt van de optie gebruik om naast Pauline Mulholland en Jennifer van Werkhoven een derde commissielid toe te voegen. Volgens fractievoorzitter Jordy Boerboom kunnen de portefeuilles groen en natuur wel een kennisboost gebruiken en Gips-Heintz heeft een achtergrond in die sector.

,,We hadden in het verleden Marcel van der Tol die als bioloog alles wist. Specifiek op de onderwerpen van groen en natuur wil Liselotte een bijdrage leveren. Dat is voor ons een meerwaarde," aldus Boerboom tegen www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad