Extra treinen en bussen voor Vierdaagse

mainImage
Extra treinen en bussen voor Vierdaagse

Vierdaagselopers en mensen die een bezoek willen brengen aan de Vierdaagsefeesten in Nijmegen kunnen vanaf zaterdag tot en met volgende week vrijdag gebruikmaken van extra bus- en treindiensten. Politie en gemeente raden het openbaar vervoer dringend aan, want in en rond Nijmegen loopt het autoverkeer in de Vierdaagseweek elke dag vast. Bovendien gelden er elke dag andere afzettingen en omleidingen in de wijde regio.

De 102e editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen vindt dit jaar plaats van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 juli.

De NS laat dagelijks meer en langere treinen van en naar Nijmegen rijden. Ook rijden er elke dag nachttreinen. Via internet is met 20 procent korting een Vierdaagseretour te koop. Het regionale openbaarvervoerbedrijf Arriva zet eveneens extra nachttreinen in, die ook van en naar Noord-Limburg en Brabant rijden.

Busbedrijf Breng laat een speciale vroegbus rijden om wandelaars op tijd aan de start te brengen. Deze vroegbus in de nachtelijke uren is alleen toegankelijk voor lopers die een Blarenpas hebben. Voor de feestvierders rijden er andere nachtbussen. Er is geen ov-chipkaart nodig om een kaartje te kopen, maar in de bus met contant geld betalen is niet mogelijk. (ANP)

Foto: tijdens de Vierdaagse van Nijmegen.

Fotograaf: Orange Pictures/Kees van Haastregt.


Foto: Digitaal Dagblad