FC Zoetermeer en Kern Kinderopvang langer partners

14 February 2020, 07:02 uur
Algemeen
mainImage

Basisschoolkinderen scoren minder goed op motorische fitheidstesten dan 25 jaar geleden. Op een speelse en uitdagende manier wil Kern Kinderopvang daarin zijn verantwoordelijkheid nemen. Daarom heeft de organisatie een speciale buitenschoolse opvang (BSO), KIDSclub Fit & Fun, bij voetbalclub FC Zoetermeer. De partijen geven een vervolg aan de succesvolle samenwerking.

"Het concept Fit & Fun is een sportieve aanvulling op de KIDSclub”, zegt Erna Maassen, locatiemanager bij Kern Kinderopvang, dat opvang biedt voor kinderen in de leeftijd tussen 0 en 13 jaar. "KIDSclub is een speciale BSO voor kinderen vanaf 9 jaar. Die leeftijdsgroep wil vaak graag meer vrijheid dan een 'normale' BSO biedt. Bij een KIDSclub hebben kinderen inspraak in de activiteiten en de regels. De pedagogisch medewerkers begeleiden hen in het zelfstandig worden en het omgaan met bepaalde vrijheden. Daarmee maken we ook de grote stap naar het voortgezet onderwijs makkelijker."

De activiteit Fit & Fun is een zeer welkome voor kinderen van negen jaar en ouder. "Op een leuke manier gaan we aan de slag met activiteiten gericht op sport en spel. Toen we drie jaar geleden de kans kregen om zo’n opvang te starten in de kantine van FC Zoetermeer grepen we die met beide handen aan. Met een kunstgrasveld voor de deur is dit de ideale plek voor een sportieve BSO." 

Jacob de Boer, voorzitter van FC Zoetermeer, zet die woorden kracht bij. "Kern Kinderopvang en FC Zoetermeer versterken elkaar. Wij bieden ruimtes aan en gebruiken de pedagogische expertise van Kern Kinderopvang. We kijken hoe we die expertise inzetten op de vereniging. En samen gaan we voor een gaaf gezond breed aanbod voor de kinderen van Zoetermeer."

Voeding
Niet alleen sport slaat de klok, ook voeding komt aan bod. "Fitheid komt niet alleen van sport. Onze activiteiten richten ons daarom ook op natuur en gezonde voeding. Wij laten kinderen proeven dat een groentefrietje bijna net zo lekker is als een echte", aldus Maassen.