Feest in het Forum

mainImage
Feest in het Forum

Op zaterdag 19 januari viert het Forum feest. De nieuwe hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer is dan precies een jaar open. De bibliotheekmedewerkers en partners zijn trots op het Forum en willen het zoveel mogelijk met alle Zoetermeerders delen, onder het motto ‘Het Forum is er voor jou!’ Op 19 januari tussen 11:00 en 17:30 zijn er dan ook heel veel gratis activiteiten, optredens en 'doe-dingen'.

Het Forum is een unieke plek. Als Zoetermeerder vind je hier niet alleen boeken, maar ook de diensten van maar liefst vijftig samenwerkingspartners van de bibliotheek. Organisaties als Meerpunt, Jip, Piëzo en nog veel meer. En ook de gemeente is in hetzelfde pand gevestigd en werkt samen met de Bibliotheek en partners.  2018 Was het eerste spannende jaar waarin het Forum-samenwerkingsconcept van de bibliotheek in de praktijk is gebracht in het gerenoveerde Stadhuis-Forumgebouw.

Fun voor jong

Op de feestdag kunnen de jongste bezoekertjes genieten van een toneelvoorstelling over een vriendelijke draak of van de malle kunsten van Goochelclown Pepe. Er is 3D-pentekenen en kinderen en jongeren leren vloggen van Marvin of programmeren in de CoderDojo. Iedereen die durft mag echte reptielen komen aaien of van een afstandje bewonderen.

Drag make-up, cultuur en sensatie

Mensen die hun innerlijke RuPaul willen ontdekken kunnen meedoen aan een workshop Drag Make up. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de foto-expositie van de Royal Photographic Society, chapter Benelux, die door wethouder Paalvast wordt geopend. Voor muziekfans is er een optreden met ukulele instrumenten of de luisterworkshops Guitar in Rock of Covers in time. En sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen bij de demonstratie ridderzwaardvechten door Storytellers.

Gezelligheid voor ouderen

Ook aan ouderen is gedacht. De Bibliotheek is verheugd om samen met Magisch Zoetermeer (Stichting SVWK) en Welthuis de Morgenster opnieuw iets te kunnen betekenen voor ouderen die graag vaker anderen ontmoeten. 25 Ouderen zijn uitgenodigd om te komen genieten van een heerlijke high tea in het Forum Café, begeleid door oud-Hollandse meezingliedjes op de vleugel door Jacques van Oosterom.

Er is die dag nog veel meer te beleven in het Forum. Het hele programma is te vinden op http://bit.do/forum1jaar. Of kijk op www.forumzoetermeer.nl onder de zoekterm ‘feest’. Bel of mail voor vragen: 079-3438200 / [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad