Finalisten HKZ-CKC Muziekconcours ontmoeten elkaar

mainImage
Finalisten HKZ-CKC Muziekconcours ontmoeten elkaar

[caption id="attachment_43259" align="alignright" width="400"] Pamela heeft bewondering voor de jonge violiste Sanne.[/caption]

Twaalf muzikanten en vier ensembles uit Zoetermeer en omgeving nemen het morgen tegen elkaar op in de finale van het jaarlijkse HKZ-CKC Muziekconcours. Als prelude was er vandaag een bijzondere ontmoeting in het CKC-gebouw, waar de jongste finaliste en één van de oudste deelneemsters met elkaar kennismaakten: violiste Sanne Lam (9) en zangeres Pamela van der Wal (53). Het Zoetermeers Dagblad was erbij.

Beiden zijn erg enthousiast over de muziekwedstrijd. ,,Omdat het heel erg leuk is. Het is een heel divers programma, waaraan je kunt zien dat er een heleboel talent is in Zoetermeer en omstreken," zegt de uit Zoetermeer afkomstige Van der Wal. ,,Het is leuk om een podium te hebben voor iets waar je een hoop tijd in hebt gestoken en waar je veel plezier aan beleeft."

Gevoel


Lam, die evenals Van der Wal al vaker meedeed aan het concours, sluit zich daarbij aan. ,,Ik houd heel erg van wedstrijden en ik vind het heel leuk om op te treden." Maar vindt ze het dan niet eng, optreden voor al die mensen? ,,Soms wel, maar het is ook heel leuk. Als ik een stuk speel, dan leg ik er veel gevoel in. Soms speel ik vrolijke muziek, soms verdrietige."

[caption id="attachment_43268" align="alignright" width="400"] 2017: publieksprijs voor de Young Fiddlers. Wethouder Robin Paalvast (rechts) van cultuur overhandigde de prijs.[/caption]

De negenjarige Lam, die in Berkel woont, begon al op haar vierde met viool. Ze speelt ook piano, maar viool vindt ze toch echt leuker. Grote glimlach: ,,Ik kan met viool de vibrato doen, dat kan niet op de piano. Dat vind ik juist het mooie aan de viool."

Of Van der Wal al op zo'n jonge leeftijd actief was als zangeres? ,,Nee, dat begon een paar jaar later toen ik meedeed met de musical op de basisschool. Toen ontdekte ik dat ik zingen heel leuk vind. Ik denk dat ik een jaar of elf was."

Blue Lavender


Van der Wal treedt morgenavond op met het vierkoppige ensemble Blue Lavender (a capella). Lam komt in categorie A uit met de viool (individueel optreden) en daarna mag ze ook nog bij de ensembles het podium betreden, met de Young Fiddlers. Die groep won vorig jaar de publieksprijs.

,,Ik verwacht dat het een heel leuke show gaat worden," besluit Van der Wal. Lam kan haast niet wachten, zo energiek oogt ze. Het liefste zou ze ter plekke meteen optreden. Waar ze zich het meeste op verheugt? ,,De uitslag, want die vind ik heel spannend."

De finale is morgenavond in de Theaterzaal van het CKC-pand, aan de Leidsewallen 80. Het programma start 19:00 uur. Een jury zal de optredens aan de hand van een aantal criteria beoordelen.

Foto: Sanne Lam en Pamela van der Wal.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.