FNV: ondanks onrust akkoord cao streekvervoer

mainImage
FNV: ondanks onrust akkoord cao streekvervoer

De FNV rekent er ondanks de onrust op dat een groot deel van de leden instemt met de nieuwe cao voor het streekvervoer. Een groep kaderleden heeft in een brief aan het hoofdbestuur laten weten niet blij te zijn met de gang van zaken. In de brief, die in handen is van Trouw, noemen ze het akkoord waardeloos. Ze eisen ook het vertrek van hoofdbestuurder Zakaria Boufangacha en zinspelen op nieuwe acties.

,,In totaal 8000 leden mogen van 19 juli tot 2 augustus hun stem uitbrengen. De geluiden die we horen uit de achterban zijn positief. We gaan ervan uit dat we de ruime meerderheid van de stemmen die we nodig hebben zullen halen,'' aldus een woordvoerder van de FNV.

Volgens de kaderleden zijn ze niet betrokken geweest bij de onderhandelingen en waren ze nog bezig met voorbereiding op stakingen toen het nieuws over het akkoord naar buiten kwam.

,,Het was fijner geweest als we op één lijn hadden gezeten. Maar in een onderhandeling kun je nooit alle punten keihard binnenhalen. De kaderleden wilden in alles hun gelijk, maar we zijn tevreden met het akkoord dat er nu ligt'', aldus de zegsman van de FNV.

Hij gaat er niet vanuit dat hoofdbestuurder Boufangacha zal vertrekken, omdat dit niet aan de kaderleden is. ,,Ze gaan hier niet over. De kaderleden kunnen alleen een stemadvies geven." (ANP)

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad