Fonds 1818 investeert 1 miljoen euro in financiële zelfredzaamheid

mainImage
Fonds 1818 investeert 1 miljoen euro in financiële zelfredzaamheid

Het ook in Zoetermeer actieve Fonds 1818 stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor projecten die financiële zelfredzaamheid vergroten. Directeur Sanne ten Bokkel Huinink maakte dat gisteren bekend tijdens de Uit de Rode Cijfers inspiratiebijeenkomst in het Leidse Volkshuis.

,,Fonds 1818 heeft het afgelopen jaar, in het kader van het 200 jarig bestaan, verkend wat er in onze regio gebeurt om mensen uit de schulden te krijgen en te houden. Er zijn vijf onderwerpen waarvan wij denken dat ze kunnen helpen om de problemen op te lossen. Zoals het verbeteren van de samenwerking tussen alle betrokken partijen en het versterken van de vrijwilligersinzet. Organisaties die hiermee aan de slag willen, kunnen vanaf 14 januari 2019 een projectplan bij ons indienen. Wij helpen ze graag op weg. Niet alleen met geld, maar ook met onze begeleiding, kennis en netwerk."

Fonds 1818 schrijft begin 2019 een tender uit. Organisaties kunnen dan een projectplan indienen dat de financiële zelfredzaamheid in de regio verbetert. Het project moet in ieder geval bijdragen aan een of meer van de volgende doelen: het verbeteren van de samenwerking tussen partijen, het versterken van de vrijwilligersinzet, het opzetten van noodhulpbureaus in alle gemeenten in het werkgebied van Fonds 1818, het verbeteren van de vroegsignalering en het verbeteren van de informatievoorziening.

Alle informatie over deze tender staat vanaf 14 januari op www.fonds1818.nl. Organisaties kunnen tot 1 april 2019 een aanvraag indienen.


Foto: Digitaal Dagblad